ANP

Het moederbedrijf van sportwinkels Perry Sport en Aktiesport heeft uitstel van betaling gekregen. De rechtbank in Amsterdam bevestigt het uitstel van betaling voor de Unlimited Sports Group (USG). In de meeste gevallen leidt uitstel van betaling tot een faillissement.

Sinds 2006 is USG eigenaar van de sportwinkels. In totaal werken er dan 2500 mensen bij de vier merken van USG. Naast Aktiesport en Perry Sport gaat het ook om de merken Time Out Footwear en het Belgische Primo.

V&D

De financiële problemen zijn een direct gevolg van de faillissementen van V&D en Scapino. Perry Sport had 11 shop-in-shop winkels in V&D's. En Scapino is een belangrijke partner van Aktiesport. Scapino maakt een doorstart, maar in de nieuwe vorm passen de 128 shop-in-shops van Aktiesport niet.

'Ik heb een rugzak gekocht'

De eerste winkel van Perry Sport werd in 1866 geopend in Amsterdam, nu zijn er in Nederland zo'n 75 winkels. Aktiesport heeft meer dan 180 winkels in Nederland. De winkels blijven voorlopig open, ook de online winkel is nog in de lucht.

USG was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Op Twitter is wel de brief te lezen die aan het personeel is gestuurd.

STER reclame