Rode Kruis-medewerkers verzorgen een hardloper na de Dam tot Damloop

Rode Kruis zoekt duizend EHBO'ers

Het Rode Kruis is op zoek naar ruim duizend nieuwe vrijwilligers die EHBO kunnen verlenen. Door de instroom van vluchtelingen heeft de organisatie meer mensen nodig. Daarom start vandaag een campagne om vrijwilligers te werven.

De nieuwe vrijwilligers zullen vooral worden ingezet bij EHBO-posten van evenementen of vluchtelingenopvanglocaties. Zij kunnen daar mensen helpen met het verzorgen van bijvoorbeeld kleine bloedingen, kneuzingen en schaaf- of snijwonden.

"Zowel op evenementen als bij de opvang voor vluchtelingen is het essentieel dat er genoeg mensen klaar staan om eerste hulp te bieden als het nodig is", zegt Peter Paul Tenthof van Noorden, hoofd EHBO van het Rode Kruis. "Alle hulp is welkom, maar op dit moment zijn gecertificeerde EHBO-hulpverleners het hardste nodig."

Een paar maanden geleden bleek dat een deel van de Rode Kruis-vrijwilligers niet wil werken met vluchtelingen. De hulporganisatie verwacht daar nu geen problemen mee, omdat de hulp bij de opvanglocaties specifiek in de vacaturetekst wordt vermeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl