NOS Nieuws

Wilders: geen concessies over terugdringen islam

Wilders naar aanleiding van tien jaar PVV

PVV-leider Wilders doet op het punt van "de-islamisering" geen water bij de wijn als hij na de verkiezingen meepraat over deelname aan een nieuw kabinet. In een gesprek met de NOS erkent hij dat je in een coalitie concessies moet doen, maar hij wil alleen regeren als de PVV op belangrijke punten zijn zin krijgt.

Wilders is bang voor het voortbestaan van het vrije Nederland. Hij vindt dat de islam moet worden teruggedrongen, wil Nederland over tien tot dertig jaar nog bestaan.

Existentieel

"Als de islam meer voet aan de grond krijgt in West-Europa, is er geen vrijheid meer en valt er niks meer te kiezen." Wilders spreekt van een existentieel probleem voor Nederland en een historisch moment.

Het gesprek met Wilders is gehouden omdat de PVV tien jaar bestaat. Nadat Wilders in 2004 de VVD had verlaten, bleef hij tot 2006 in de Kamer als onafhankelijk Kamerlid. Sinds 2006 is hij de leider van de Partij voor de Vrijheid.

Dezelfde standpunten

Volgens Wilders is een van de oorzaken van de grote steun voor de PVV dat de partij al jaren dezelfde standpunten inneemt en ook vóór de opkomst van IS waarschuwde voor wat hij noemt islamisering.

De PVV-leider vindt het niet meer nodig om een vervolg op zijn anti-Koran-film Fitna te maken. Volgens Wilders zie je Fitna 2 tegenwoordig iedere dag in het NOS Journaal. "Ik heb in Fitna gewaarschuwd voor vreselijke dingen die in naam van de islam en de Koran gebeuren, en die dingen gebeuren nu. En we zien aan de vluchtelingenstroom en de open grenzen waar dat toe kan leiden voor onze veiligheid."

Cultuur

Volgens Wilders wordt door de immigratie uit Arabische landen een cultuur naar Nederland gebracht die het niet zo nauw neemt met vrijheid en veiligheid. Hij zegt verder dat "niet alle moslims verkrachters en terroristen zijn".

De PVV-leider herhaalt dat Nederland de baas moet zijn over zijn eigen grenzen en niet de EU.

Bekijk hieronder het hele interview dat NOS-verslaggever Michiel Breedveld afgelopen donderdag had met Wilders.

Bekijk hier het hele interview met Wilders

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl