Ruud Boymans schiet FC Utrecht met twee treffers langs Willem II

Boymans schiet FC Utrecht langs Willem II

In een bijzonder matig duel heeft FC Utrecht zondag met 2-1 gewonnen van Willem II. Ruud Boymans was met twee treffers de grote man bij Utrecht. Bartholomew Ogbeche zorgde met zijn eerste doelpunt voor Willem II tussentijds voor 1-1.

Sterke start Utrecht

Utrecht begon nog wel sterk aan het duel. Met name via de linkerkant, waar Ruben Ligeon veel vrijheid had, stichtte de thuisploeg het nodige gevaar. Doelman Kostas Lamprou stond een vroege voorsprong van de thuisploeg echter in de weg.

Na ruim tien minuten was de Utrechtse storm wel geluwd en zakte het spelbeeld naar een bedenkelijk niveau. Uitgerekend een van die knullige momenten leidde de 1-0 in. Nick van der Velden leed balverlies op het middenveld, waarna Boymans in de omschakeling er met de bal vandoor ging. Hij kapte Frank van der Struijk uit en klopte Lamprou in de verre hoek.

• ANP
    Ruud Boymans verrast Willem II-verdediger Dries Wuytens en Frank van der Struijk voor de 1-0.
    Anouar Kali (links) maakte tegen zijn oude club zijn eerste minuten voor Willem II
  • ANP
    Bartholomew Ogbeche benutte tegen FC Utrecht een strafschop met een gekwetste schouder

Boymans grote man

Ook de tweede helft was het aanzien amper waard. Een kwartier voor tijd ontstond er toch spektakel. Robbin Ruiter haalde Ogbeche onderuit en veroorzaakte daarmee een strafschop. Die werd door de Nigeriaan zelf genomen een met een pijnlijke schouder schoot hij Willem II naar 1-1.

De ploegen leken beide een punt te pakken, maar het werd toch 2-1. Bart Ramselaar leek de bal te verspelen, maar in de kluts viel die voor de voeten van Boymans. De spits maaide eerst nog langs de bal, maar kreeg tijd zat om nog een keer te schieten. Dat de goalgetter dan ook en met succes.