Meer dan duizend supporters verzamelden zich bij het stadion
NOS NieuwsAangepast

Zeker 200 aanhoudingen bij betoging Feyenoord-supporters

Bij De Kuip in Rotterdam zijn zeker 200 Feyenoord-supporters aangehouden. Ze zijn met arrestantenbusjes afgevoerd naar een politiebureau. De ME heeft dat bureau hermetisch afgesloten. Een aantal arrestanten is intussen weer vrijgelaten.

De meesten zijn veroordeeld tot een geldboete, onder andere wegens samenscholing. Veel supporters gaan die veroordeling aanvechten, zegt NOS-verslaggever Robert Bas. Ze zijn bang voor een mogelijk stadionverbod.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC verzamelden zich meer dan duizend supporters bij het stadion om het vertrek te eisen van het bestuur van de club. Toen de demonstratie op gang was gekomen, greep de politie in. De supporters werden met de wapenstok uiteengedreven.

  • NOS / Robert Bas
  • NOS / Robert Bas
  • NOS / Robert Bas
  • NOS / Robert Bas
  • ANP Pro Shots

Op Twitter is er veel onbegrip voor het optreden van de politie. De betoging was vreedzaam en er was geen reden om zo hard in te grijpen, vindt onder meer Lunatic News dat de actie organiseerde.

Volgens Bas is het intussen weer rustig rond het stadion: "Na de wedstrijd verliep alles rustig, maar uit voorzorg zijn zowel het politiebureau waar de arrestanten heen zijn gebracht als het Maasgebouw waar het bestuur van de club zetelt hermetisch afgegrendeld door de ME."

Bas denkt dat de politie-actie van tevoren was gepland, wat zou betekenen dat het ingrijpen geen verband hield met het gedrag van de supporters of de aard van het protest.

Vooral de algemeen directeur van de club, Eric Gudde, moet het ontgelden. Op de website van Lunatic News staat: "Na acht jaar Eric Gudde is de club geen steek vooruit gekomen. Financieel hebben ze misschien wat trucjes uitgehaald, maar Feyenoord maakt geen enkele stap voorwaarts."

De supporters hadden honderden verhuisdozen meegenomen. Die plaatsten ze bij De Kuip, om het bestuur ertoe aan te zetten de biezen te pakken.

De demonstratie bij De Kuip

Ook droegen ze een spandoek met zich mee met daarop de tekst: "Als wij klanten zijn, zijn jullie V&D-bestuur." De supporters verwijzen daarmee naar een uitspraak van Gudde. Hij zei onlangs bij Fox Sport dat hij de supporters van de club ziet als klanten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl