NOS Voetbal

Vitesse pakt moeizaam punt bij De Graafschap

  • ANP Pro Shots
    Nathaniel Will (r) in duel met Vitesse-speler Denys Oliinyk (l)
  • ANP Pro Shots
    Marvelous Nakamba juicht na de 0-1
  • ANP Pro Shots
    Vincent Vermeij (m) viert de 1-1 tegen Vitesse
  • ANP Pro Shots
    Guram Kashia (l) en Arnold Kruiswijk na het gelijkspel tegen De Graafschap

De vijftiende editie van de Gelderse derby tussen De Graafschap en Vitesse in Doetinchem heeft een 2-2 gelijkspel opgeleverd. De thuisclub leek zijn derde zege van 2016 te gaan boeken, maar incasseerde in de slotfase toch de gelijkmaker.

In de beginfase zorgde De Graafschap voor wat meer dreiging, maar Vitesse kwam op voorsprong. Marvelous Nakamba haalde van grote afstand doeltreffend uit met links. Het was de eerste eredivisietreffer voor de Zimbabwaan.

De thuisclub was niet uit het lood geslagen en kreeg, mede door slordigheden van Vitesse, kansen op de 1-1. De Arnhemmers kwamen met de schrik vrij toen Vincent Vermeij en Cas Peters net niet konden profiteerden van te zachte terugspeelballen van Kevin Diks en Maikel van der Werff.

Vermeij buigt achterstand om

In de slotfase van de eerste helft kwamen de Doetinchemmers op gelijke hoogte. Een voorzet van Andrew Driver werd niet goed weggewerkt, waarna Vermeij de bal in het dak van het doel joeg.

Kort na de pauze nam Vermeij ook de 2-1 voor zijn rekening. Hij scoorde van dichtbij uit een voorzet van Driver, die was bediend door een hakje van Youssef El Jebli. "Dat was een typische spitsengoal", reageerde Vermeij na afloop. "Ik ben blij, maar heb ook gemengde gevoelens. Het is zonde van de punten, we hadden er best 3 kunnen pakken."

Vitesse probeerde het tij nog te keren, maar zonder veel overtuiging. De Graafschap leek dan ook stand te gaan houden, maar in de slotfase viel toch nog de 2-2. Na pover verdedigen belandde de bal voor de voeten van Lewis Baker die succes had met een zondagsschot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl