ANP

Verdachte bij mysterieus sterfgeval in Oostvaarderskliniek in Almere

tijd van publicatie

Een tbs'er wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een andere tbs'er in de Oostvaarderskliniek in Almere. Volgens advocaat Richard van der Weide verdenkt het Openbaar Ministerie zijn cliënt ervan drugs te hebben geleverd aan het slachtoffer.

Enkele maanden geleden werd een patiënt dood gevonden in zijn cel in de kliniek. Hij was gestikt in zijn braaksel. Het slachtoffer zou niet alle noodzakelijke medicatie hebben gekregen.

Volgens advocaat Van der Weide wordt zijn cliënt ervan verdacht bij terugkeer van zijn verlof drugs te hebben binnengesmokkeld in de kliniek en die te hebben doorverkocht aan het slachtoffer. De verdachte is toen overgeplaatst naar de Van Mesdagkliniek in Groningen. "Nu wordt er een verband gelegd tussen het sterfgeval en de vermeende drugshandel van mijn cliënt, terwijl dit nergens op gebaseerd is", aldus de raadsman.

Van der Weide zegt dat hij al verschillende keren bij het Openbaar Ministerie heeft gevraagd of hij het rapport mocht inzien, maar dat hij telkens nul op het rekest kreeg.    

Momenteel loopt een onderzoek naar de gebeurtenissen in de Oostvaarderskliniek. Het Openbaar Ministerie wil er niets over zeggen.

STER reclame