Ron Vlaar is euforisch na zijn eerste treffer in het shirt van AZ tegen FC Groningen

AZ is ook te sterk voor FC Groningen

Er lijkt maar geen einde te komen aan de opmars van AZ. De Alkmaarders boekten in eigen huis tegen FC Groningen al hun zevende opeenvolgende competitiezege: 4-1.

In de eerste tien minuten konden de Groningers aardig meekomen en creëerden ze ook een aantal mogelijkheden. Naarmate de eerste helft vorderde nam AZ het heft echter stevig in handen. De thuisploeg speelde frivool, kreeg kans op kans en vooral corner op corner.

En daar leek AZ op getraind te hebben. Bij elke hoekschop had het weer een andere variatie in petto. De mooiste was er een waarbij Markus Henriksen de bal teruglegde op Stijn Wuytens, die ver naast schoot. De zesde en de zevende corner waren minder mooi, maar wel effectiever: achtereenvolgens Vincent Janssen en Ron Vlaar scoorden uit de kluts.

• ANP
    Doelpuntenmakers Markus Henriksen en Vincent Janssen genieten volop in het duel van AZ tegen FC Groningen, de zevende overwinning op rij
    Ron Vlaar is het middelpunt van de feestvreugde nadat hij tegen FC Groningen zijn eerste treffer in dienst van AZ heeft laten aantekenen
  • ANP
    Teleurstelling bij FC Groningen-speler Hedwiges Maduro na de openingstreffer van AZ-spits Vincent Janssen

Van de leg

De 3-0 hing in de lucht, al liet die nog even op zich wachten: Sergio Padt keerde een penalty van Henriksen en een goal van Janssen kon volgens het arbitrale trio niet door de beugel. Even na rust viel die derde treffer wel via Ridgeciano Haps, die de laatste schakel was in een pijlsnelle counter.

De wedstrijd leek gespeeld, maar binnen een minuut deed Groningen wat terug (Michael de Leeuw versierde en benutte een strafschop) en plots was AZ een beetje van de leg. Groningen werd wat gevaarlijker en bij de Alkmaarders lukte even niet veel meer.

Niet geheel verrassend zette een hoekschop AZ weer op de rit. Dit keer schoot Henriksen de afvallende bal eenvoudig achter Padt. In de slotfase had de score nog hoger uit moeten vallen, maar Janssen was al naar de kant en de andere aanvallers hadden het vizier minder op scherp. Het deerde weinig.