Cel in een tbs-kliniek ANP

Justitie onderzoekt verdacht sterfgeval tbs-kliniek Almere

tijd van publicatie

Het Openbaar Ministerie gaat het overlijden van een patiënt van de tbs-kliniek in Almere onderzoeken. Aanleiding zijn twee sterfgevallen waarover Omroep Flevoland per post een anonieme brief heeft gekregen.

Volgens de briefschrijver is onlangs een patiënt dood gevonden in zijn cel in de Oostvaarderskliniek nadat hij was gestikt in zijn braaksel. Het slachtoffer zou niet alle noodzakelijke medicatie hebben gekregen.

Een andere tbs'er zou zijn overleden door een hartaanval tijdens het sporten. De briefschrijver zegt dat het slachtoffer kort daarvoor nog bij de medische dienst was geweest met gezondheidsklachten. De auteur schrijft dat de tbs'er "met een paracetamolletje is weggestuurd." De directeur van de kliniek zou daarna hebben ontkend dat het slachtoffer bij de medische dienst is geweest.

Volgens het Openbaar Ministerie is één van de patiënten een natuurlijke dood gestorven, van de ander is dat onduidelijk. Daarom wordt er extra onderzoek gedaan. Justitie wil er nog niet op vooruit lopen.

"Bij een sterfgeval in de kliniek doorlopen wij altijd een stappenplan. Dat is ook nu gebeurd. De politie is ingeschakeld, de familie is op de hoogte gebracht en het voorval is gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg", aldus een woordvoerder van de Oostvaarderskliniek in Almere.

Dit is een artikel van

STER reclame