Tientallen thuiszorgmedewerkers hebben het gemeentehuis van Bronckhorst bezet. Ze willen dat de wethouder duidelijkheid geeft over de toekomst van de thuiszorg in de Gelderse gemeente. 

De dertig tot veertig medewerkers willen dat de gemeente bij een faillissement van thuiszorgorganisatie TSN in zee gaat met de Stichting Familiehulp, die onderdeel is van Buurtzorg. Volgens Omroep Gelderland blijven de thuiszorgmedewerkers in het gemeentehuis tot de wethouder met een voorstel komt.

Toezeggingen

Wethouder Peppelman heeft vanochtend met de bezetters gesproken, maar heeft nog geen toezeggingen kunnen doen. Volgens de wethouder gaat het om een collegebesluit en zal dinsdag in de vergadering meer duidelijk moeten worden. 

Ook in Hollands Kroon hebben thuiszorgmedewerkers het gemeentehuis bezet. Het gaat volgens RTV NH om een groep van zo'n 25 mensen. De actievoerders hebben slaapzakken meegenomen en weigeren te vertrekken. 

Aanbod

Buurtzorg Nederland heeft het aanbod gedaan om driekwart van het werk van TSN over te nemen. Volgende week moet duidelijk zijn hoeveel gemeenten ingaan op dat aanbod. 

STER reclame