AFP
NOS Nieuws

YPG: Turkse regering zoekt excuus om ons aan te vallen

De leiding van de Syrisch-Koerdische YPG-militie zegt dat Turkije een voorwendsel zoekt om hen aan te vallen en de YPG daarom de schuld geeft van de aanslag gisteren in Ankara. Bij die aanslag zijn zeker 28 mensen gedood en tientallen gewonden gevallen. De Turkse premier Davutoglu zei vandaag dat de aanslag is gepleegd door een YPG-strijder die hulp kreeg van de Turks-Koerdische PKK.

"Wij herhalen onze boodschap voor de volken in Turkije en de wereld; wij hebben niets met dit incident te maken", stelt een verklaring die aan de YPG-leiding wordt toegeschreven. "De Turkse staat kan onze betrokkenheid bij wat voor aanslag dan ook niet bewijzen, omdat we nooit bij zo'n actie betrokken zijn geweest." De Turkse regering en het Turkse leger zouden de waarheid verdraaien.

Barbaarse bendes

Ook staat in de verklaring dat het YPG-gebied, dat Rojave wordt genoemd, al vier jaar lang het veiligste gebied aan de Turks-Syrische grens is. "Wij beschermen ons volk tegen barbaarse bendes als al-Nusra en Islamitische Staat", stelt de verklaring. Beide groepen zouden door Turkije worden gesteund. "Ondanks provocaties en aanvallen op Rojave, hebben wij verantwoord gereageerd en nooit wraak genomen op Turkije", zegt de YPG.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl