De blauwe enveloppen van de Belastingdienst
NOS Nieuws

Bibliotheken helpen bij belastingaangifte

Openbare bibliotheken gaan mensen helpen om digitaal hun belastingaangifte te doen. Sommige bibliotheken bieden die mogelijkheid al, maar dat wordt nu uitgebreid. Staatssecretaris Wiebes heeft daarover afspraken gemaakt met de bibliotheken. De Koninklijke Bibliotheek krijgt een coördinerende rol.

Alle 800 vestigingen van openbare bibliotheken gaan gratis toegang geven tot computers met internet om online zaken te doen met de overheidsinstanties als de Belastingdienst. Behalve computers en printers komen er ook cursussen om mensen te leren hoe ze digitaal met de overheid kunnen communiceren. Verder gaan de bibliotheken samen met maatschappelijke organisaties belastingspreekuren organiseren.

Blauwe envelop

Wiebes wil af van de blauwe envelop en hij wil dat de communicatie met belastingplichtigen steeds meer digitaal wordt. De Nationale ombudsman is bezig met een onderzoek of de overheid die overgang wel zorgvuldig laat verlopen.

De Belastingdienst erkent dat "voor een groep mensen toegang tot en het gebruik van de computer niet vanzelfsprekend is". De dienst wil die mensen zoveel mogelijk ondersteunen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl