Christian Santos en Ernest Faber ANP Pro Shots

Ernest Faber is bij NEC uit het technische hart gestapt. Dat meldt hij in het Eindhovens Dagblad. Het zou zomaar kunnen dat de 44-jarige trainer zijn laatste fase bij de club uit Nijmegen ingaat en naar FC Groningen vertrekt.

Er is tweespalt ontstaan binnen NEC over Christian Santos. De club wil de topscorer niet meer in de basis hebben omdat hij zijn contract niet verlengt, maar Faber kwam na het 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap van die beslissing terug omdat hij zijn beste speler wil gebruiken.

Om verdere onrust te voorkomen trok Faber zich terug uit het technische hart. "Het is nu zaak de rust te bewaren. Dan lijkt me dit beter. Ik wil me puur richten op het elftal en de spelersgroep."

Groningen

Daarnaast ziet FC Groningen in Faber een van de kandidaten om na dit seizoen Erwin van de Looi op te volgen. "Clubs met interesse moeten zich bij NEC melden", laat Faber weten.

"Ik heb een doorlopend contract. Dat heb ik ook bewust getekend. Alles met de intentie om dat uit te dienen. Ik leg de bal dus ook bij NEC. Ik ben tot nu toe niet benaderd."

STER reclame