De ID&T-oprichter werd bekroond op een gala in Hilversum
NOS Nieuws

Gouden Harp voor dancepionier Duncan Stutterheim

De Gouden Harp voor promotie van de Nederlandse muziek is uitgereikt aan Duncan Stutterheim. De voormalige platenbaas en dancefeestorganisator werd bij de uitreiking van de Buma Awards bekroond vanwege zijn bijdrage aan de groei van de Nederlandse dancescene.

Stutterheim is de oprichter van ID&T, het bedrijf achter dancefeesten als Mysteryland en Sensation. "Duncan en ID&T hebben bewezen dat je groot kunt denken én je fantasieën waar kunt maken", zegt de jury.

Firestone

Een paar andere winnaars van de Buma Awards waren al bekend. Zo ging de oeuvreprijs naar Boudewijn de Groot en werd Herman van Veen uitgeroepen tot beste tekstschrijver.

Nog niet bekendgemaakt was de winnaar van de Buma Award voor het best verkochte Nederlandse liedje in eigen land. De prijs ging naar Martijn Konijnenburg, die Firestone schreef voor de Noorse dj Kygo.

De Buma Awards-uitreiking ging tot en met 2013 door het leven als het Gouden Harpen-gala. Organisator is Buma Cultuur, dat zich bezighoudt met ondersteuning en promotie van Nederlandse muziek.

Buma Awards uitgereikt in Hilversum

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl