Filiaalmanager Nathalie Wisse
NOS Nieuws

'V&D'ers hadden even hoop, maar die zakt nu weg'

Met tranen in de ogen kwamen medewerkers van V&D in Purmerend vandaag naar filiaalmanager Nathalie Wisse. Tot hun verrassing bleef de winkel dicht en dat zal voorlopig zo blijven.

Het personeel van het failliete warenhuisconcern verkeert in het ongewisse: is dit een voorbode van een definitieve sluiting of komt er toch nog een doorstart? Er was de laatste dagen toch weer hoop, zegt Wisse. "Maar die zakt nu weg, hoewel we niet weten hoe het precies zit."

Filiaalmanager Wisse: dit voelt heel onnatuurlijk

Medewerkers van Wisse tonen zich tegenover haar emotioneel. "Ze vragen zich af hoe dit in zo'n mooi bedrijf kan gebeuren."

Het ging er vandaag volgens de manager in de bijna lege winkel "heel onnatuurlijk" aan toe. In plaats van klanten helpen en vakken vullen moest het personeel de spullen inventariseren. Dat is nodig voor een goede afwikkeling, of er nu wel of geen doorstart komt, lieten de curatoren weten.

We hebben het heel goed met elkaar.

Filiaalmanager Nathalie Wisse

Wisse: "We moesten ook een aantal dingen klaarzetten en verpakken voor het geval we na morgen niet doorgaan. Dat gebeurt in opdracht van het servicecentrum, maar we weten niet wat er mee gebeurt. Dat voelt gek."

Toch zette het team van Wisse vandaag de schouders onder de klus. "Je ziet een soort verbroedering", zegt ze. Omdat er geen klanten waren, kon het personeel gezamenlijk lunchen, inclusief de medewerkers van La Place. "We hebben het heel goed met elkaar."

V&D-klanten staan voor een dichte deur

De onzekerheid over de toekomst steekt wel heel schril af bij de plannen die er met V&D in Purmerend waren. De bedoeling was om het warenhuis groter te maken en La Place, dat nu nog apart zit, onder hetzelfde dak te brengen. Wisse zag het helemaal voor zich. "Zo hadden we kunnen profiteren van elkaars klandizie."

Of haar winkel bij een doorstart kans maakt open te blijven, weet Wisse niet. Ze heeft wel hoop: "Purmerend is niet heel groot, maar het heeft wel een groot verzorgingsgebied. En we zitten in mooi centrum. Misschien liggen de kaarten er toch niet zo slecht bij om hier te bouwen aan een nieuw V&D."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl