Jenny Beavan met haar Bafta EPA

De Britse presentator Stephen Fry is gestopt met twitteren na kritiek op een grap. Tijdens de uitreiking van de Britse Bafta-filmprijs, vergeleek hij een van de winnaars met een zwerver.

Kostuumontwerper Jenny Beavan kwam de prijs die ze won voor Mad Max ophalen in een zwarte leren jas, een wit T-shirt en een sjaaltje om haar nek. "Je moet wel een groot kostuumontwerper zijn als je verkleed als bag lady naar een prijzengala komt", grapte Fry.

Op Twitter werd er schande gesproken van de grap van Fry. Hij werd hij met berichten bestookt door mensen die de opmerking te ver vonden gaan.

Vriend

Fry, die het filmgala al sinds 2001 presenteert en regelmatig sterren op hak neemt, zei dat Beavan de grap wel had kunnen waarderen. Hij plaatste ook een foto van zichzelf met Beavan, met als bijschrift "Jenny zwerver Beavan en Stephen vreselijke vrouwenhater zwijn Fry". 

Zelfs na die opmerking bleef het commentaar aanhouden. "Willen jullie schijnheilige klootzakken verdomme oprotten? Jenny Beavan is een vriendin en met vrienden mag je grappen maken."

Enkele uren daarna werd het profiel van Fry offline gehaald. 

Fry heeft Twitter eerder vaarwel gezegd. Zo was hij vorig jaar van februari tot mei zonder opgaaf van reden weg. 

STER reclame