NOS Voetbal

Berry van Gool: wel vertrouwen in déze spelersgroep

Directeur Van Gool: dit is een klap voor Willem II

"We wisten dat er onderzoek naar ons gedaan werd en dat de uitslag eraan zat te komen", zegt algemeen directeur Berry van Gool van Willem II. "Maar ik schrik er wel van. Het is heel triest."

De integriteitseenheid van de KNVB heeft bewijs gevonden dat de eredivisiewedstrijd FC Utrecht-Willem II (1-0) in 2009 is gefixt. Ook bij een benefietwedstrijd van de Tilburgers tegen het nationale elftal van Sierra Leone is sprake van omkoping.

Van Gool heeft wel vertrouwen in de huidige spelersgroep van Willem II. "Ik durf mijn hand in het vuur te steken voor deze selectie. Sinds 2009 is er veel gebeurd, de KNVB doet veel om matchfixing te voorkomen en om spelers te beschermen tegen criminelen."

De bewuste wedstrijd tegen FC Utrecht kan Van Gool zich niet herinneren. "Ook als je de beelden terugkijkt, is het heel moeilijk vast te stellen, begrijp ik." Willem II heeft geen contact gezocht met Ibrahim Kargbo, de speler die de wedstrijden zou hebben gemanipuleerd. Ook andere spelers uit 2009 heeft de club niet gesproken.

"We hebben ons verhaal neergelegd bij de KNVB en het Openbaar Ministerie, daar ligt de capaciteit om deze zaak uit te zoeken. Maar dat de club schade is berokkend, lijkt mij duidelijk", aldus Van Gool.

"2009 was een heel moeilijk jaar", vertelt Van Gool. "We bleven maar net in de eredivisie, er is een trainer (Alfons Groenendijk, red.) ontslagen. Dit is natuurlijk heel slecht voor de club, zowel sportief als financieel. De club staat er niet goed op. Het is een heel slecht verhaal en we zijn er absoluut niet bij mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl