Richard Krajicek spreekt het publiek toe in Ahoy
NOS Sport

Krajicek richt zijn pijlen op Federer, Djokovic en Nadal

Dat het ABN Amro-tennistoernooi de voorbije week zijn glans verloor doordat publiekstrekker Roger Federer zich te elfder ure had afgemeld, laat onverlet dat toernooidirecteur Richard Krajicek komend jaar opnieuw een poging zal wagen een grote naam naar Ahoy te halen. Pas in tweede instantie volgt dan het streven naar een sterk en breed deelnemersveld.

"Voorlopig ga ik eerst praten met Rafael Nadal, Federer en Novak Djokovic", zei Krajicek zondag op de afsluitende persconferentie van de 43ste editie van het toernooi in Rotterdam.

Roger Federer deelt in 2013 handtekeningen uit in Ahoy

Over Federer heeft Krajicek een goed gevoel: "Zijn manager zei al dat ze heel graag willen meedenken over volgend jaar, maar ze hebben hun toezegging niet gegeven. Maar hij ging er alles aan doen."

"Met Djokovic en Nadal praat je pas als je weet wat zij willen. En anders ga je gewoon voor een breed veld, net als de vorige twee jaar. Daarom wilden we dit jaar een absolute topper. Dat schuift nu op naar volgend jaar."

Ondanks het ontbreken van een speler uit de top tien, was er wel fraai tennis afgelopen week in Ahoy. Met publiekslieveling Martin Klizan als uiteindelijke winnaar.

Alles overziend kon Krajicek daarom toch nog met een redelijk voldaan gevoel de balans opmaken. "Zo kan je het omschrijven, ja. Het had ook anders kunnen uitpakken, maar er waren veel mooie en spannende wedstrijden. Het was echt een leuk toernooi."

De toeschouwers kwamen massaal naar Rotterdam. Met een opkomst van 114.399 mensen was dit het op-twee-na succesvolste jaar in de historie van het ABN Amro-toernooi. In 2013, toen Federer voor het laatst meedeed, kwamen er meer dan 116.000 bezoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl