NOS Voetbal

'Vincent Janssen is als Kuijt en Suárez'

'Vincent Janssen als Kuijt en Suárez'

Met acht doelpunten is Vincent Janssen veruit de productiefste speler van dit kalenderjaar. Een verklaring? "Ik heb altijd vertrouwen in mezelf", aldus Janssen. Youri Mulder analyseert: "Zijn vermogen zich aan te passen aan een hoger niveau is het belangrijkst."

"Dat zagen we ook bij Dirk Kuijt en Luis Suárez", vervolgt Mulder. "Die kunnen zich ook aanpassen aan een niveau en daarin meegaan. Dat is heel belangrijk als je een stapje hoger wil komen."

Mulder concentreerde zich zaterdag in Almelo volledig op de prestatie van Janssen en kon al in de derde minuut een uitroepteken zetten. Toen was de spits attent na een terugkopbal van Joey Pelupessy. "Die goal geeft aan dat hij heel geconcentreerd aan de wedstrijd begon."

Kladblok Youri Mulder eerste helft Vincent Janssen tegen Heracles
Kladblok Youri Mulder tweede helft Vincent Janssen tegen Heracles

Op de topscorerslijst van dit seizoen moet Janssen met veertien doelpunten alleen Luuk de Jong nog voor zich dulden. En in de vijf grootste Europese competities scoorden alleen Karim Benzema (Real Madrid) en Gonzalo Higuaín (Napoli) zoveel als hij in 2016. Waar ligt het plafond van Janssen?

"Ik zou hem graag in de selectie hebben bij een grotere club", aldus Mulder. "Het is te vroeg om daarover na te denken", zegt Janssen. "Ik ben AZ heel dankbaar dat ze mij een kans hebben gegeven in de eredivisie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl