NOS Voetbal

Van der Heijden na droomdebuut: dat ik dit mag meemaken

Van der Heijden na droomdebuut: dat ik dit mag meemaken

Zijn medespelers lieten hem als eerste naar het vak met feestende ADO-fans gaan. Vervolgens gaven ze debutant Dennis van der Heijden een staande ovatie toen hij de kleedkamer betrad na de 4-2 zege op Excelsior.

De 18-jarige debutant draaide in de slotfase de wedstrijd voor de Hagenaars helemaal om. Zijn eerste balcontact nadat hij was ingevallen betekende in de 78ste minuut de gelijkmaker (2-2), enkele minuten later schoot hij ook de 3-2 binnen. "Dat ik dit mag meemaken", stamelde de verbouwereerde spits na afloop.

Eerste keer bij selectie

Van der Heijden is normaliter bij ADO de spits van de A1. Afgelopen maandag scoorde hij nog voor Jong ADO tegen Jong Feyenoord (2-2), vrijdagavond was hij tweemaal trefzeker en beslissend voor de A1 in de wedstrijd tegen FC Twente (2-1). Genoeg redenen voor trainer Henk Fraser om hem voor het eerst in de selectie van het eerste elftal op te nemen.

Toen Fraser hem een kwartier voor het einde van de bank liet komen om wat sprintjes te trekken, wist Van der Heijden dat hij zijn eerste minuten in het betaald voetbal ging maken. Hij mocht Vito Wormgoor vervangen. "Ik kan het niet geloven. Dat ik dan tweemaal mag scoren. Dat de jongens mij dit met de fans laten vieren. Dit had ik vanmorgen toen ik opstond niet verwacht."

Van der Heijden had een drukke week achter de rug, wist ook zijn trainer. "Hij heeft afgelopen week nog veel gespeeld. Ik wachtte redelijk lang voor ik hem bracht. Je moet voorzichtig zijn met zo'n jonge jongen", keek trainer Henk Fraser na afloop terug op de late wissel. Excelsior stond op dat moment met 2-1 voor en Fraser wilde iets forceren.

Van der Heijden heeft nog geen contract bij de Haagse eredivisieclub. "We hebben al met hem gesproken. Hij heeft al laten weten dat het wat hem betreft wel goedkomt", aldus de trainer.

Het Haagse talent zit nog op school en doet dezelfde opleiding als Maikey Parami, de speler die onlangs de amateurs van VVSB naar de halve finales van de KNVB schoot. Parami loopt stage bij de HEMA, Van der Heijden bij de Gamma.

Het was al met al een droomweek, zegt Van der Heijden: "De eerste keer bij de selectie, de eerste keer invallen. En dan dit. Beter kan niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl