ADO Den Haag viert de 1-0 van Aaron Meijers (tweede van links), Brandley Kuwas baalt

Van der Heijden helpt ADO met droomdebuut langs Excelsior

ADO Den haag heeft mede dankzij twee doelpunten van debutant Dennis van der Heijden gewonnen bij Excelsior. De 18-jarige spits nam de 2-2 en de 2-3 voor zijn rekening, waarna Mike Havenaar de eindstand op 2-4 bepaalde.

Tegenslag Excelsior

Excelsior zal ongetwijfeld wel eens betere herinneringen hebben overgehouden aan een openingsfase. Kevin Jansen bracht ADO al na negen minuten aan de leiding. Edouard Duplan dolde Daan Bovenberg, waarna Henrico Drost zijn inzet nog van de lijn haalde, maar Jansen de rebound simpel in het lege doel schoof: 0-1.

Drie minuten na die vroege goal moest trainer Alfons Groenendijk al twee keer wisselen. Doelman Filip Kurto en aanvaller Brandley Kuwas konden door blessures niet verder. Toch kwam Excelsior halverwege de eerste helft langszij. Tom van Weert schoot onberispelijk raak op aangeven van Adil Auassar.

Droomdebuut Van der Heijden

De eerste de beste geslaagde aanval van de tweede helft (pas in de 68ste minuut) was meteen raak. Uit een scherpe counter bediende Auassar met een fraaie pass Stanley Elbers. Die legde de bal keurig breed voor Van Weert, die met zijn tweede van de middag doelman Martin Hansen kansloos liet: 2-1.

Haags kwartiertje

Excelsior dacht zich naar de eerste zege in 2016 te voetballen, maar toen kwam het 'Haags kwartiertje' van Dennis van der Heijden. Hij viel in de 78ste minuut in en schoot een minuut later hard met zijn linker de gelijkmaker binnen.

Acht minuten werd het nog mooier voor de jonge spits, toen hij goed reageerde op een kopbal van Mike Havenaar en de 2-3 binnen schoot. Havenaar maakte met een rake kopbal vlak voor tijd aan alle spanning een einde.