Lee Seung-hoon is wereldkampioen op de massastart NOS

Lee houdt Stroetinga van WK-goud af

time icon

Lee Seung-hoon heeft de wereldtitel massastart afgepakt van Arjan Stroetinga. De Zuid-Koreaan, die op de Olympische Spelen in eigen land al zijn geld zet op de massastart, was in de eindsprint de beste.

Stroetinga en de Fransman Alexis Contin kwamen als eerste uit de laatste bocht. Het leek een gevecht tussen die twee mannen te worden. Maar Lee kwam uit de rug van Stroetinga hard opstomen en had veel meer snelheid. Op de eindstreep won hij met een schaatslengte van Stroetinga. Contin won net als vorig jaar de bronzen medaille.

Het plan voor Nederland was duidelijk. Jorrit Bergsma moest in het begin het peloton moe maken, zodat Arjan Stroetinga in de finale meer kans zou hebben om de race te winnen. Bergsma hield dat in het begin een aantal ronden vol.

Toen Bergsma was teruggehaald, moest Stroetinga het in zijn eentje oplossen. Helemaal nadat Bergsma met nog drie ronden te gaan onderuit ging. Stroetinga kreeg het bijna voor elkaar om zijn wereldtitel te prolongeren. Maar Lee, de olympisch kampioen 10.000 meter van 2010, ging er dus met de buit vandoor.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WK afstanden 2016: samenvatting massastart (m)

STER Reclame