Blessure kost meerkamper Sintnicolaas WK indoor

Eelco Sintnicolaas heeft zich op de NK meerkamp in Apeldoorn vanwege een blessure teruggetrokken. Sintnicolaas kan zich nu niet meer kwalificeren voor de WK indoor van volgende maand in Portland. Zijn indoorseizoen is daarmee voorbij.

De vijfvoudig Nederlands kampioen had een score moeten halen waarmee hij in de top vijf van de wereldranglijst van dit kalenderjaar zou komen.

De slotdag begon nog prima met 7,90 op de 60 meter horden, maar bij het inspringen van het polsstokhoogspringen, zijn favoriete onderdeel, ging het vervolgens mis. "Daar voelde ik een tik in mijn hamstrings", aldus Sintnicolaas.

Sintnicolaas: bij het inspringen ging het mis

"Toen ik in de lucht was, voelde ik het al", verzucht Sintnicolaas. "Het is een scheurtje in mijn spier, denk ik. Het zal niet heel groot zijn, maar het kost tijd."

In dit Olympische jaar wil Sintnicolaas zeker niet overhaasten. "Misschien kan ik aan het einde van de week alweer joggen. Ik denk dat het heel weinig is, maar ik voel het nu meteen stijf worden."

"Ik zat lekker in de wedstrijd en vind het cool hier in Apeldoorn mee te doen aan het NK. Ik baal dat het hier niet lukt, zeker op deze onverwachte manier."

Na het uitvallen van Sintnicolaas streden Pieter Braun en Bas Markies om de nationale titel op de zevenkamp. De 23-jarige Braun uit Terheijden eiste goud op met 5.736 punten. Dat totaal is hoogstwaarschijnlijk onvoldoende voor uitzending naar de WK indoor. 

Braun wist zich eerder al wel te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio. Het zilver ging naar Markies (5.660 punten), brons was er voor Ferry van Dipten (5.235). 

Klumper de sterkste

Op de vijfkamp bij de dames was Sophie Klumper duidelijk de sterkste met 4.160 punten. Chanté Samuel werd tweede met 3.870 punten. Gejanne Lussenburg eiste in het Apeldoornse Omnisport met 3.822 punten het brons voor zich op.

STER reclame