De vier Britse roeisters (v.l.n.r.): Jane McIntosh, Olivia Wilson, Clare Lanyon en Gemma Chalk
NOS Nieuws

Omgeslagen roeisters na uren dobberen gered uit oceaan

Midden op de Atlantische Oceaan zijn vier Britse roeisters gered, die van plan waren de oceaan over te steken. Gisteren sloeg hun boot om en daarbij waren ze onder meer de navigatieapparatuur en hun roeispanen kwijtgeraakt.

Na zestien uur dobberen werden de vier opgevist door een veerboot die op weg was naar Canada.

Gran Canaria

De vier vrouwen, tussen de 27 en 45 jaar oud, vertrokken bijna drie weken geleden vanaf het eiland Gran Canaria. Het was hun bedoeling om in anderhalve maand naar het Caribische eiland Barbados te roeien; een afstand van ruim 5500 kilometer.

Zaterdag sloeg het noodlot toe. Ongeveer op de helft van de tocht, ruim 750 kilometer ten westen van de Kaapverdische Eilanden, sloeg de boot in een storm meerdere keren om. Daarbij ging veel materiaal verloren. De vrouwen bleven stuurloos achter en verstuurden een noodsignaal.

Ruim 750 kilometer ten westen van de Kaapverdische Eilanden sloeg de boot in een storm meerdere keren om

Poging gestaakt

De Britse kustwacht verzond vervolgens een melding naar alle schepen in de buurt. Het duurde even voordat de roeisters werden gevonden: het dichtstbijzijnde schip voer op bijna 170 kilometer afstand van de omgeslagen roeiboot.

Volgens de Britse kustwacht maakt het viertal het naar omstandigheden goed. De poging om de Atlantische Oceaan over te steken is gestaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl