Sergio Padt redt stijlvol tegen FC Utrecht
NOS Voetbal

Padt: Ajax is meer een oude liefde dan een vervelende ex

Zondag kruist keeper Sergio Padt in de Euroborg de degens met Ajax. De 25-jarige doelman ziet de wedstrijd, tegen de club waar hij van 2007 tot 2011 onder contract stond, met vertrouwen tegemoet. “Ik vind een wedstrijd tegen Cambuur lastiger.”

“Bij Ajax is het voor mij allemaal begonnen. Ik heb er mijn jeugdopleiding genoten. Daar ben ik ze dankbaar voor. Het was een belangrijke periode: ik was jong en het waren de jaren waarin ik de meeste stappen kon maken.”

Het was de droom van mijn Amsterdamse vrienden om mij in het Ajax- tenue te zien spelen.

Sergio Padt

Ondanks het feit dat hij vijf jaar lang in Amsterdam onder contract stond, kreeg hij geen speelminuten in het eerste elftal. Hij werd in 2010 verhuurd aan Haarlem en later dat jaar aan Go Ahead Eagles. In 2011 kon hij zijn contract bij Ajax verlengen, maar hij besloot niet te tekenen.

Oude geliefde

“Het was de droom van mijn Amsterdamse vrienden om mij in het Ajax- tenue te zien spelen. Maar ik had net een heerlijk jaar bij Go Ahead achter de rug. Ik had geproefd van het spelen. Ik werd toegejuicht door de fans in een volle Adelaarshorst: dat wilde ik niet opgeven."

“Bij Ajax kon ik na Cillessen, Vermeer en Stekelenburg derde of vierde keeper worden. Maar ik wilde spelen. Weggaan bij Ajax was mijn eigen keuze. Als het fout ging, kon ik het mezelf verwijten. Ik ben tevreden over mijn carrière in de vijf jaar nadat ik Ajax verliet."

“In grote lijnen was alles positief in Amsterdam. Ze hebben me altijd goed behandeld en ik heb er geen nare gevoelens aan overgehouden. Wat dat betreft voelt het treffen met Ajax op Valentijnsdag meer als het weerzien met een oude geliefde dan met een vervelende ex.”

Sergio Padt (m) krijgt samen met Maarten Stekelenburg aanwijzingen van keeperstrainer Carlo l'Ami

De Toekomst

Padt steekt in blakende vorm. De 25-jarige keeper kreeg in de laatste vier competitiewedstrijden slechts twee goals tegen en werd door het AD verkozen tot speler van de maand in de eredivisie.

“Ik zie wel wat er komt na dit seizoen, of een zomer erna. Ik kan roepen dat ik hier nog drie jaar wil spelen, maar je weet het nooit in het voetbal. Als je weggekocht wordt… In principe speel ik hier heel lang, maar voor hetzelfde geld ben ik over drie maanden weg."

“De Euroborg voelt als mijn thuis. Net als bij Gent en Go Ahead Eagles heb ik dagen waarop fans mijn naam scanderen. Dat zijn kippenvelmomenten. Dat wil ik in de Euroborg blijven beleven.”

Sergio Padt (links boven) als keeper van Jong Oranje in 2011

De groene hel

Het Groningse stadion is zondag het decor van het weerzien tussen Ajax en Padt. De Euroborg doet zijn bijnaam De Groene Hel eer aan: behalve FC Utrecht wist geen enkele club er dit seizoen te winnen. Groningen pakte in tien thuisduels 24 punten en kreeg slechts vijf tegengoals.

“Wedstrijden tegen Feyenoord, PSV en Ajax zijn altijd zwaar. Toch vind ik een wedstrijd tegen Cambuur lastiger. Daar moet je negentig minuten lang volledig gefocust zijn op dat ene schot. Die bal moet je hebben.

“In wedstrijden tegen Ajax krijg je meer ballen, meer te doen. Ik wil tegen Ajax de nul houden. En laten wij net als vorig seizoen tweemaal scoren. Ik kijk uit naar de confrontatie, maar het zal een hele klus worden.”

Erwin van de Looi, trainer van FC Groningen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl