NOS Nieuws Regionaal nieuws Binnenland Aangepast

Foutje Shell: 19 auto's strandden door verwisselde brandstof

Google Streetview

Klanten van een Shell-tankstation in Wilnis hebben door een fout de verkeerde brandstof getankt. De ANWB heeft tot nu toe negentien gestrande auto´s moeten leegpompen. Een tankwagen had per ongeluk diesel in een benzinetank gepompt en benzine in een dieseltank. 

Een tank leegpompen duurt aanmerkelijk langer dan het volgooien. Het kost ongeveer 1,5 uur om verkeerde brandstof uit een auto te halen, laat een woordvoerder van de ANWB weten. "Het is daarmee misschien nog niet voorbij. Vooral nieuwere auto's kunnen op termijn nog last krijgen."

Een gedupeerde vertelt op Facebook dat haar auto na enkele kilometers begon te haperen. "Ik heb met de ANWB gebeld en ik mag er niet meer mee rijden. Ik moet de tank leeg laten halen. Wat een blunder dit zeg." 

Schade

Motoren kunnen flinke schade oplopen als ze draaien op verkeerde brandstof. "Benzine in een dieseltank is het allerergst, omdat benzine ruwer is dan diesel", zegt de ANWB-woordvoerder. "Maar andersom kan ook aardig wat schade aanrichten." 

Hoe groot die schade precies is, is volgens een woordvoerder van Shell nog niet duidelijk. Automobilisten die de verkeerde brandstof hebben getankt kunnen contact opnemen met de klantenservice. Die is volgens de woordvoerder morgen weer bereikbaar. "Het spreekt vanzelf dat wij gedupeerden compenseren. De fout ligt duidelijk bij ons."

Het pompstation aan de Mijdrechtse Dwarsweg werd na de ontdekking van de fout gesloten. In de loop van de ochtend kon er weer getankt worden. 

Dit is een artikel van

STER reclame