Kamohelo Mokotjo feliciteert matchwinner Chinedu Ede

FC Twente verslaat en passeert Roda JC

FC Twente heeft zijn derde opeenvolgende overwinning in de eredivisie geboekt. Dankzij de 1-0 zege bij Roda JC nemen de Tukkers de dertiende plaats over van de Limburgers.

De thuisploeg startte gretig en ging vol overgave op zoek naar een doelpunt. Die gretigheid stond de zuiverheid in de weg, want zodra het vijandelijke strafschopgebied in zicht kwam, ging het steeds jammerlijk mis.

Twente loerde op de counter, hopend op een ingeving van Hakim Ziyech, maar de Marokkaan kwam slechts mondjesmaat aan de bal. En zo zakte de wedstrijd, die nog best aardig begon, naarmate de eerste helft vorderde naar een bedenkelijk niveau.

Schoonheid

In de tweede helft bleven beide ploegen aanmodderen, slechts onderbroken door één moment van schoonheid. In de 62ste minuut vond de 19-jarige invaller Jeroen van der Lely met een heerlijk passje binnendoor de vrijgelopen Chinedu Ede. De Duitser werkte oog in oog met doelman Benjamin van Leer netjes af.

Roda probeerde er wel een tegenoffensief uit te persen, maar het tot diep in de eigen zestien teruggetrokken Twente bleef eenvoudig overeind. De bezoekers waren in de spaarzame counters zelfs gevaarlijker, al leverden die slechts een (onterecht) afgekeurd doelpunt van Ziyech op.