'Het is erg intens voor iedereen'

De muzikanten van de rockband Eagles of Death Metal hebben hun Europese tour weer opgepakt. Vanavond staan ze op het podium in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Op 13 november drongen zelfmoordterroristen het Parijse theater Bataclan binnen tijdens een optreden van de Amerikaanse band. 89 mensen kwamen om het leven. 

Er gaat geen dag voorbij dat zanger Jesse Hughes niet aan die avond denkt. Hij en de overige bandleden hebben het er nog erg zwaar mee, zei Hughes in een interview op de Zweedse televisie.

Niet makkelijk

"Het is erg intens voor iedereen. Dat is ook normaal", vertelt de zanger. "Zoiets hoort ook niet makkelijk te gaan." 

Terwijl de tranen over zijn wangen rollen, zegt Hughes dat hij niet zwaarmoedig wil worden. "Als je je blij voelt moet je dat ook laten zien. Dat moet gewoon"

Dinsdag staat de band weer op het podium in Parijs. Ze treden op in Olympia, de oudste concertzaal van de stad. De fans die bij het optreden in Bataclan waren mogen gratis bij het concert zijn.

Bloemen en kaarsjes

Het is vandaag precies drie maanden na de aanslagen in Parijs. Nog steeds worden er in de Franse hoofdstad elke dag kaarsjes aangestoken en bloemen neergelegd op de herdenkingsplekken bij muziektheater Bataclan en op de Place de la République.

STER reclame