Drie vloggers gepakt voor brandstichting in Leeuwarden Kappers Media

De politie heeft gistermiddag in Leeuwarden drie vloggers opgepakt voor brandstichting. Ze staken voor het maken van een filmpje voor hun YouTube-kanaal StukTV een caravan in brand die tot de grond toe afbrandde. Daarbij raakte ook een auto zwaar beschadigd, meldt Omrop Fryslân.

De verdachten komen uit Beverwijk, Uden en Nieuwegein. Volgens de vloggers is de brandstichting uit de hand gelopen. "Zoals elke week hadden we tv-opnames gemaakt voor een opdracht. Daarvoor hadden we een caravan gekocht en een sloopauto", vertelt één van de vloggers bij NOSop3.

"Ook hadden we een terrein geregeld. Alleen waren de brandweer en politie niet op de hoogte gesteld." De banden van de brandende caravan veroorzaakten zoveel rook dat omwonenden de hulpdiensten waarschuwden. "Opeens stond het hier vol met brandweerlieden op het terrein."

Baldadigheid

De vloggers hebben vijf uur vastgezeten op een politiebureau in Leeuwarden. "We hebben elk een boete gekregen van 280 euro voor baldadigheid. Ik hoop dat het daarbij blijft." Volgens één van de vloggers was het een mooi leermoment.

Er wordt nog gekeken of de kosten die de brandweer heeft gemaakt op de verdachten kunnen worden verhaald.

StukTV-vlogger vertelt over zijn arrestatie

STER reclame