ANP

Het personeel van V&D heeft van de ondernemingsraad het advies gekregen om alvast een uitkering aan te vragen. Dat staat in de wekelijkse nieuwsbrief die medewerkers hebben gekregen. 

Dit weekend moet er duidelijkheid komen over een doorstart. "Het is heel erg slopend. Veel collega's van mij liggen 's nachts wakker van het piekeren. Het is nu afwachten tot dinsdag", zei OR-lid Gerard Kortekaas gisteravond in het programma Jinek

Na het faillissement zijn de winkels van V&D opengebleven. Het personeel wordt nog tot 17 februari doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV. Wie geen ander werk heeft, kan daarna een WW-uitkering aanvragen. Het is de standaardprocedure dat die in de eerste week na ontslag wordt aangevraagd.

CoolCat

De curatoren praten de komende dagen nog verder met CoolCat-eigenaar Roland Kahn over een doorstart van het hele concern. Ondertussen onderhandelt het Canadese bedrijf Hudson's Bay rechtstreeks met de vastgoedeigenaren om de huur van 35 panden over te nemen. 

Hudson's Bay is niet geïnteresseerd in een doorstart van V&D, maar wil de panden gebruiken voor een nieuw warenhuis. Afgelopen dagen leek het erop dat Kahn de strijd om de overname dreigde te verliezen

STER reclame