Jim Gilmore haakt af, nog zes Republikeinse kandidaten over

time icon
AFP

Jim Gilmore doet niet langer mee aan de Republikeinse voorverkiezingen. De voormalige gouverneur van Virginia speelde geen enkele rol van betekenis en heeft daarom de handdoek in de ring gegooid.

De 66-jarige Gilmore haalde bij de voorverkiezingen in Iowa en New Hampshire opgeteld 135 stemmen. Hij wijt zijn slechte resultaten onder meer aan de opzet van de tv-debatten. Omdat hij er in de peilingen slecht voor stond, was hij bij de belangrijkste debatten niet welkom.

Gilmore meldde zich vorige zomer als zeventiende kandidaat bij de Republikeinen. Van hen zijn er nu nog zes over: Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio, John Kasich, Jeb Bush en Ben Carson. In de peilingen gaat Trump aan kop, gevolgd door Cruz en Rubio. Die laatste heeft de steun van het partijbestuur.

Jim Gilmore
@gov_gilmore
I will do all I can to see that our next President is a free enterprise Republican who will restore our nation to greatness and keep us safe
3 jaar geleden

Bij de Democraten is het deelnemersveld een stuk overzichtelijker: daar strijden alleen Hillary Clinton en Bernie Sanders om de nominatie tot presidentskandidaat.

STER Reclame