'Apple werkt aan eigen tv-serie over het leven van Dr. Dre'

AFP
Geschreven door
Nando Kasteleijn
Techredacteur

Het verschijnsel is niet opvallend, al zal de serie zelf misschien wel spraakmakend zijn. Het gerucht gaat al langer dat Apple werkt aan eigen films en televisieseries. Dat werd nooit concreet, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Rapper Dr. Dre gaat, over zichzelf, een zesdelige semi-autobiografische serie produceren en er zelf ook in spelen.

Dat melden The Hollywood Reporter en BuzzFeed News. Volgens bronnen van de twee nieuwssites gaat de serie Vital Signs heten en wordt de productie betaald door Apple. De allereerste serie zou via Apple Music te bekijken zijn. De kans is groot dat de serie straks ook in Nederland te zien is.

Vital Signs wordt beschreven als een "donkere drama-serie met veel geweld en seks". Sterker nog, volgens The Hollywood Reporter zit er zelfs een orgie-scene in. Het is de bedoeling dat elke aflevering een andere emotie van Dre's karakter toont.

Dr. Dre in dienst van Apple

De samenwerking tussen Dr. Dre en Apple klinkt apart, maar is toch logisch. In 2014 kocht de smartphone- en computerfabrikant Beats Electronics, de muziekdienst en koptelefoonfabrikant van Dr. Dre en Jimmy Iovine, een bekende in de muziekwereld. Apple betaalde daar 3 miljard dollar voor, de grootste overname ooit voor het bedrijf. Sindsdien werken Dre en Iovine voor Apple.

Dat neemt niet weg dat de seriekeuze wel opvallend is. Een half jaar geleden kreeg Dre veel kritiek op zijn gewelddadige verleden, hij zou vrouwen hebben mishandeld. Daarnaast staat Apple ook bekend als een preuts bedrijf. Als het klopt wat de bronnen van The Hollywood Reporter zeggen, is daarin blijkbaar iets veranderd.

Apple volgt met deze serie in ieder geval het voorbeeld van Netflix, HBO, Amazon en YouTube, die ook allemaal eigen series maken. Het is tegenwoordig ook bijna nodig, omdat je je als videodienst anders onvoldoende kunt onderscheiden. De serie met Dr. Dre kan een manier zijn om te zien of het produceren van eigen werk aanslaat.

Het is de vraag of dat bij Apple een rol heeft gespeeld, aangezien het bedrijf nog geen videodienst heeft. Wel is het zo dat ze pogingen doen om er één op te zetten. Maar de onderhandelingen die Apple voert met film- en tv-seriebedrijven over uitzendrechten lopen nogal stroef.