NOS Sport

Zware valpartij Sjinkie Knegt in Dordrecht

Sjinkie Knegt valt hard in de boarding

Shorttracker Sjinkie Knegt is vanavond zwaar ten val gekomen tijdens de wereldbekerfinale op het onderdeel relay. Hij lag tien minuten op het ijs in Dordrecht en werd daarna met een brancard afgevoerd.

Knegt kreeg een knie op zijn hoofd en heeft last van zijn maag en ribben. Hij is naar het ziekenhuis gebracht waar hij nader onderzocht zal worden. Knegt viel samen met een Brit in de laatste ronde en vloog keihard de boarding in.

"Het was een Mike Tyson-achtige klap", zei bondscoach Jeroen Otter. "Ik denk dat Sjinkie een seconde buiten bewustzijn was, want ik zag zijn ogen even gek wegdraaien. Bij zo'n harde klap ben je even al je lucht kwijt.''

Wereldbekerzege?

In Dordrecht kan Knegt de eindzege in het wereldbekerklassement op de 1500 meter pakken. De Fries won vrijdagmiddag zonder problemen zijn heat en plaatste zich daardoor voor de halve finales op zaterdag.

Coach Jeroen Otter vreest voor een hersenschudding, waardoor deelname aan de finales onwaarschijnlijk lijkt. Over een maand zijn in Seoul de WK shorttrack en daar verwacht Otter Knegt weer terug op het ijs.

NOS/Rutger Hekman
Sjinkie Knegt ligt op het ijs in Dordrecht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl