Kenneth Vermeer in de Arena
NOS Nieuws

Ajax neemt maatregelen tegen fans na Vermeer-incident

Ajax neemt maatregelen na de wanordelijkheden tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord afgelopen zondag. De club wil twintig fans een stadionverbod geven. Van acht van hen heeft Ajax de identiteit achterhaald, van twaalf nog niet.

Verder heeft Ajax maatregelen getroffen tegen Vak 410. Op dat deel van de tribune zit de fanatieke aanhang van Ajax en daar werd zondag ook de pop van keeper Vermeer opgehangen. De club heeft voor de rest van het seizoen het budget ingetrokken dat de fans gebruiken om "sfeer te maken".

Ook is het podium in Vak 410 weggehaald waarop tijdens thuiswedstrijden een trommelaar het publiek opzweept. De geluidsinstallatie waarmee liederen worden ingezet in het stadion is ook weggehaald.

Twee wedstrijden

De club heeft verder een voorwaardelijke straf opgelegd aan alle aanhangers. Als er weer een "grootschalig" incident is, mogen alle toeschouwers in het betreffende vak de twee thuiswedstrijden daarna niet bezoeken.

Tijdens de klassieker in de Amsterdam Arena werd keeper Kenneth Vermeer beledigend toegezongen en ook werd een pop met zijn naam erop opgehangen aan een strop. De man die pop had opgehangen, heeft al een stadionverbod gekregen, net als een toeschouwer die vuurwerk had gegooid.

Kenneth Vermeer is doelwit van de Ajax-aanhangers omdat hij in 2014 van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord is overgestapt. Gisteren werd hij weer beledigd en bedreigd bij een dartswedstrijd in Newcastle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl