Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer eerder deze maand na de wedstrijd tegen Roda JC
NOS Voetbal

Vermeer doet ook aangifte na dartsincident

Kenneth Vermeer doet voor de tweede keer in een week aangifte van bedreiging. Aanleiding zijn de borden die donderdag in het Engelse Newcastle werden getoond bij de Premier League of Darts. Daarop stonden teksten als "Kenneth NSB" en "Kenneth Vermeer Hangen" met een getekende pop.

De bedreigingen zijn een voortzetting van het incident afgelopen zondag bij de Klassieker in de Arena. Daar werd een pop met de naam van Vermeer vanuit het opgehangen. Vermeer deed al aangifte tegen de dader, die van Ajax inmiddels een stadionverbod heeft gekregen.

Feyenoord steunt zijn doelman bij de gang naar de politie.

Vermeer oogt ontspannen na training
Van Bronckhorst: triest dat Kenneth dit moet meemaken

Van Bronckhorst: geen woorden voor

Trainer Giovanni van Bronckhorst baalt van de nieuwe bedreigingen. "Eerst de pop. Nu weer kaarten met zijn naam erop. Ik heb er werkelijk geen woorden voor", vertelde Van Bronckhorst. "Voor Kenneth Vermeer is het gewoon triest dat hij dit moet meemaken".

De trainer kijkt met bewondering naar het incasseringsvermogen van zijn doelman. "Het is fantastisch hoe hij ermee omgaat. Hij is gewoon een fantastische keeper en een fantastisch mens. Daar kijk ik het liefste naar in deze fase."

Dat de ophef invloed heeft op de voorbereiding op het duel met PEC Zwolle aanstaande zondag, ontkent Van Bronckhorst niet: "De stemming is weleens beter geweest."

De Boer: Vermeer steunen

Ook Ajax-trainer Frank de Boer kreeg tijdens de persconferentie een vraag over de nieuwe bedreigingen. "Ik denk dat we al een goed statement over hebben gemaakt", reageert hij. "We moeten er niet te veel aandacht aan geven. Ik heb al gezegd: we moeten juist deze jongen steunen die zo keihard heeft gewerkt voor Ajax."

Premier Rutte: snap het niet

Premier Rutte zei op zijn wekelijkse persconferentie dat hij altijd terughoudend is met reacties op dit soort dingen. Maar omdat hij er een vraag over kreeg, wilde hij wel kwijt dat hij de aantijgingen tegen Vermeer verwerpelijk en misselijkmakend vindt.

"We leven in zo'n leuk land; je kunt met je leven de gekste dingen doen. Voordat je in strijd komt met de wet, moet je heel raar doen in dit land. Waarom dan kiezen voor dit soort negatieve energie slurpende acties? Ik snap het niet."

Rutte over Vermeer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl