Minder liquidaties in Amsterdam

tijd van publicatie
ANP

Het lijkt weer wat rustiger in de Amsterdamse onderwereld. Volgens het Openbaar Ministerie is het aantal liquidaties vorig jaar fors gedaald.

Amsterdam had sinds de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt, eind 2012, te maken met veel schietpartijen. Volgens het Openbaar Ministerie kwam dat voort uit een conflict tussen twee drugsbendes. "Dat conflict leidde in 2012, 2013 en 2014 tot veel liquidaties. In 2015 is er in die wereld geen liquidatie meer geweest, dus dat conflict lijkt te zijn uitgedoofd", zegt hoofdofficier van justitie Theo Hofstee.

Arrestaties

In 2014 waren er tien liquidaties in Amsterdam. Vorig jaar daalde het aantal gerichte moorden naar zes. Geen van deze liquidaties had nog iets te maken met het conflict tussen de bendes.

Hofstee denkt dat de daling komt doordat er criminelen zijn doodgeschoten en andere bendeleden zijn gearresteerd en vastzitten. Zo werden twee daders van de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt vorig jaar veroordeeld tot levenslang.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Aantal liquidaties Amsterdam 'fors gedaald'

STER reclame