Werkonderbreking buschauffeurs Amsterdam na reeks overvallen

Aangepast op
Chauffeurs van het GVB zijn bang om nog te rijden anp

Buschauffeurs in Amsterdam-Noord hebben vanochtend het werk onderbroken. Ze voelen zich onveilig na een reeks overvallen. In Amsterdam-Noord reed in de ochtendspits geen enkele bus, meldt het vervoersbedrijf GVB. Rond 08.30 uur kwam het busverkeer weer op gang.

De chauffeurs en de ondernemingsraad van het GVB spraken tijdens de werkonderbreking met elkaar over de situatie. "Als het werkoverleg klaar is en er gebeurt niks geks, dan gaan we weer rijden", zei FNV-bestuurder Vermeulen in het NOS Radio 1 Journaal.

"De chauffeurs zijn uitermate angstig, omdat er de afgelopen weken zes overvallen hebben plaatsgevonden", zei Vermeulen. "Zij zien het niet zitten om te rijden als er niets verandert."

FNV: Chauffeurs zijn angstig door overvallen

In een verklaring schrijft het GVB dat het begrip heeft voor de zorgen van de chauffeurs. Ook burgemeester Van der Laan toonde begrip voor de staking van de buschauffeurs. Hij zei dat er aan het einde van dit jaar geen contant geld meer in bussen in Amsterdam zal liggen.

'Geen contant geld meer in de bus'

Woensdag werd een chauffeur in Amsterdam-Noord overvallen door twee jongens met een clownsmasker en een groot mes. Daarop besloot het GVB om geen dagkaarten meer in de bus te verkopen, waarvoor contant bij de chauffeur moet worden afgerekend.