ANP

Dijksma zoekt 'echte mannen' voor de houtstook

time icon

"Houtstoken is echt wel een dingetje", zei staatssecretaris Dijksma vandaag in een debat met de Tweede Kamer. Zij begrijpt dat mensen graag een houtkachel aansteken, maar ook dat er tegelijkertijd mensen zijn die daar last van hebben. 

Ze wil eraan meehelpen dat mensen zich bewust worden dat ze met een houtkachel "soms ook overlast veroorzaken, bijvoorbeeld bij mensen met astma of andere aandoeningen aan de luchtwegen". 

Zo komt er een Platform Houtstook, met daarin "experts in het houtstoken". "Echte mannen", noemt Dijksma ze met grote glimlach. Die moeten tips gaan geven over verstandige manieren om de houtkachel te branden en de overlast te beperken. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dijksma zoekt 'echte mannen' voor de houtstook

De GGD waarschuwt al voor gezondheidsproblemen. Dijksma laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ook nog kijken naar de effecten. "Want we willen weten wat er precies speelt."

Verder is het volgens haar aan de gemeenten om beleid over het houtstoken te maken. Want het is echt een lokaal probleem, waar ze geen Haagse betutteling op los wil laten. 

STER Reclame