ANP
NOS Nieuws

PvdA-voorzitter Katwijk stapt op na Wilders-tweet

De afdelingsvoorzitter van de PvdA in Katwijk, Willem den Hertog, is opgestapt. Hij was onder vuur komen te liggen omdat hij op Twitter berichten had verstuurd waarin hij Geert Wilders dood wenste.

De fractie en het bestuur van de Katwijkse PvdA zeggen dat de positie van Den Hertog hierdoor onhoudbaar was geworden, ook al verstuurde hij de tweets op persoonlijke titel en niet als afdelingsvoorzitter. "Wij vinden deze uitspraken verschrikkelijk en hebben daarom geen andere keuze dan het vertrouwen op te zeggen", schrijven fractievoorzitter Nelly Smits en raadslid Mattijs van Tuijl in een verklaring.

Volgens de afdeling heeft Den Hertog ook zelf gezegd dat hij zijn functie neerlegt. Eerder vandaag zei hij al dat hij, gezien de ontstane commotie, zijn tweets beter niet had kunnen versturen. PvdA-leider Samsom noemde de tweets van Den Hertog "gestoord"; partijvoorzitter Spekman noemde ze "misplaatst en fout". Wilders was blij dat de PvdA-top er afstand van nam.

Spekman heeft vanmiddag gebeld met Den Hertog en dit gesprek krijgt later een vervolg, laat een woordvoerder van de partij weten.

ANP

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl