Twitter
NOS Nieuws Binnenland

PvdA-voorzitter Katwijk wenst Wilders dood in tweet

De voorzitter van de PvdA in Katwijk Willem den Hertog heeft in een tweet PVV-leider Wilders doodgewenst. "We hopen natuurlijk allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid)", twitterde hij.

Den Hertog reageerde op de uitspraak van de PVV'er dat "als de kogel van links komt, er PvdA op de zijkant staat". 

Kogel

Ook de tweet die erop volgde was aan Wilders gericht. "Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er 'van het dankbare Nederlandse volk' op te graveren." Gisteren tweette Den Hertog: "Hoeveel PVV'ers zouden er nu 'PvdA' in kogels zitten kerven?"

Vanmiddag kwam de Katwijkse PvdA-voorzitter op Twitter terug op zijn uitlatingen. "Er is commotie ontstaan over door mij verzonden tweets over Wilders. Die tweets had ik gezien de reacties niet moeten versturen."

Wilders reageerde met de kogeluitspraak op een interview met Spekman in de NRC. Daarin zei de PvdA-voorzitter dat Wilders de democratie en de rechtsstaat in gevaar brengt door te zinspelen op een revolte als hij bij een verkiezingsoverwinning van de PVV niet in de regering komt.

STER reclame