Rutte over dochter Marijnissen

Omroep Max-directeur Jan Slagter kan niet lachen om de grap die Mark Rutte gisteravond over hem maakte tijdens het Correspondents' Dinner. Slagter noemt de grap ongepast. "En dan druk ik mij genuanceerd uit", zei Slagter vanochtend bij het radiostation 100%NL.

Rutte refereerde in de grap aan de relatie van de 61-jarige Slagter met de 30-jarige dochter van Jan Marijnissen. "De dochter van Jan wordt klaargestoomd voor de politiek. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep Max", zei Rutte.

Gevraagd naar een reactie op de opmerkingen van Slagter, zei Rutte vanmiddag, met ironie, dat hij iedereen die zich beledigd zou kunnen voelen door wat hij gezegd heeft zijn welgemeende excuses aanbiedt. "Daar sta ik ook voor, dat is echt een belofte." Hij voegde eraan toe dat hij ook verontschuldigingen aanbiedt aan mensen die niet genoemd zijn en die om die reden zijn beledigd.

Rutte: excuus aan mensen die beledigd zijn

In een verklaring aan het Algemeen Dagblad ontkennen Slagter en Lilian Marijnissen dat ze een relatie hebben. "Wij kunnen het zowel op maatschappelijk als persoonlijk vlak goed met elkaar vinden en ervaren een goede vriendschap", staat in de verklaring. "Dit betekent echter niet dat er sprake is van een relatie."

STER reclame