1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Twee Republikeinen stappen uit presidentsrace

Opnieuw trekken twee Republikeinen zich terug uit de race die uiteindelijk naar het presidentschap van Amerika leidt. Carly Fiorina maakte haar besluit bekend in een post op Facebook en Chris Christie houdt het volgens Amerikaanse media ook voor gezien.

Volgens bronnen in Christies campagneteam nam de gouverneur van New Jersey het besluit om te stoppen na zijn teleurstellende zesde plaats gisteren bij de voorverkiezing in New Hampshire. Christie haalde 7,5 procent van de stemmen. Eerder haalde hij in Iowa nog geen 2 procent.

AFP
Carly Fiorina

Fiorina, voormalig topvrouw van computerbedrijf Hewlett-Packard, kreeg tot nu toe ook weinig steun van kiezers. "Verkiezing na verkiezing worden er loze beloftes gedaan maar er verandert niets", schrijft ze op Facebook. "Nu ik mijn kandidaatschap neerleg, ga ik door het land reizen om te vechten voor die Amerikanen die weigeren zich neer te leggen bij de manier waarop dingen nu geregeld zijn en die voor hen niet werkt."

Fiorina haalde in New Hampshire 4,2 procent van de stemmen en eindigde daarmee op de zevende plaats. In Iowa kreeg ze nog minder stemmen. Met 1,8 procent eindigde ze daar ver in de achterhoede van de Republikeinse kandidaten.

Donald Trump

Nu Christie en Fiorina weg zijn, zijn er nog zeven Republikeinse kandidaten over. Een van hen is Donald Trump, die gisteren de voorverkiezing in New Hampshire ruim won. Bij de Democraten won Bernie Sanders, die Hillary Clinton met groot verschil versloeg. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl