Syrische vluchtelingen uit Aleppo bij de grens met Turkije
NOS Nieuws

Turkije: etnische zuiveringen bij Aleppo

De Turkse premier Davutoglu zegt dat het Syrisch-Russische militaire offensief bij Aleppo neerkomt op etnische zuivering. Tienduizenden mensen zijn het gebied ontvlucht. Het Syrische leger is bezig aan een opmars, gesteund door Russische bombardementen.

Davutoglu zei op een persconferentie met premier Rutte dat door het opnemen van die vluchtelingen Syrië eigenlijk wordt beloond voor de zuivering. Niettemin zullen we ze blijven opnemen, zei Davutoglu. De Turkse premier is vandaag te gast in Den Haag, omdat Nederland tijdelijk voorzitter van de Europese Unie is.

Davutoglu noemt luchtaanvallen Aleppo een etnische zuivering

De Syriërs en Russen zijn er volgens Turkije op uit iedereen het land uit te jagen, behalve de aanhangers van het bewind in Damascus.

De Koerdische beweging PYD valt volgens de premier samen met de Russen burgers aan in Syrië, en maakt zich daarmee schuldig aan oorlogsmisdaden.

Hyprocriet

De Verenigde Naties waarschuwden gisteren dat honderdduizenden mensen in Aleppo van hulp blijven verstoken door de omsingeling van de wijken waar de rebellen de macht hebben.

Zowel de VN als de EU heeft Turkije opgeroepen de grens voor de vluchtelingen uit Aleppo te openen. Davutoglu noemt dat een hypocriet verzoek omdat de VN en de EU er niet in geslaagd zijn Rusland te laten ophouden met de bombardementen in Syrië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl