NOS Voetbal

Hartritmestoornissen dwingen emotionele Stevens tot afscheid

Geëmotioneerde Stevens maakt afscheid bekend

Huub Stevens kampt met hartritmestoornissen. De Nederlandse trainer stopt daarom als trainer bij TSG 1899 Hoffenheim. Stevens gaat ervan uit dat zijn trainerscarrière daarmee ook ten einde komt.

"Ik heb altijd gezegd dat mijn gezondheid voorop staat", zei de zichtbaar geëmotioneerde Limburger tijdens de persconferentie. Er is een kans dat Stevens geopereerd moet worden. "Ik heb dit besluit genomen op advies van artsen die mij onderzocht hebben."

"Het spijt me dat ik de club moet verlaten in een moeilijke tijd, maar ik hoop en denk dat iedereen er begrip voor heeft."

Stevens stond sinds oktober aan het roer bij Hoffenheim. Hij volgde Markus Gisdol op die na een reeks teleurstellende resultaten opstapte. Maar ook onder Stevens ging het niet veel beter met de club. In tien wedstrijden onder zijn leiding boekte Hoffenheim slechts één overwinning en de ploeg staat voorlaatste in de Bundesliga.

Tranen in ogen

De 62-jarige Stevens lichtte vanochtend directeur Alexander Rosen in. "Uiteraard begrijpen we zijn beslissing", vertelt Rosen. "Het was voor ons een grote verrassing, net als voor de spelers. Zij hadden tranen in hun ogen toen ze het hoorden. Het was erg emotioneel."

De taken van Stevens zullen voorlopig worden waargenomen door de assistent-trainers Alfred Schreuder en Armin Reutershahn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl