Huub Stevens
NOS Voetbal

Stevens stapt op bij Hoffenheim

Huub Stevens stapt op als trainer van 1899 Hoffenheim. Dat heeft de Bundesliga-club bevestigd. De reden voor het vertrek van de 62-jarige Limburger zijn gezondheidsproblemen.

De taken van Stevens zullen voorlopig worden waargenomen door de assistent-trainers Alfred Schreuder en Armin Reutershahn.

Stevens stond sinds oktober aan het roer bij Hoffenheim. Hij volgde Markus Gisdol op die na een reeks teleurstellende resultaten opstapte. Maar ook onder Stevens ging het niet veel beter met de club. In tien wedstrijden boekte Hoffenheim slechts één overwinning en de ploeg staat voorlaatste in de Bundesliga.

Zesde Duitse club

Hoffenheim was de zesde club in Duitsland van trainer Stevens. Tot vorig jaar zomer was hij werkzaam bij VfB Stuttgart, dat hij de afgelopen twee seizoenen voor degradatie uit de Bundesliga wist te behoeden. Daarvoor was de Limburger coach van Schalke 04, Hamburger SV, Hertha BSC en 1. FC Köln. In Nederland was hij trainer van Roda JC (twee keer) en PSV.

De Nederlandse 'wonderdokter' zou tot het einde van het seizoen in Hoffenheim blijven. Zijn opvolger werd ook al in oktober bekendgemaakt: de 28-jarige Julian Nagelsmann, nu nog trainer van de A-junioren van Hoffenheim.

Archief: Stevens, de Duitse wonderdokter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl