ANP
NOS Nieuws

Van der Staaij blijft aan als SGP-leider

SGP-leider Kees van der Staaij wil ook bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen lijsttrekker zijn van zijn partij. Het hoofdbestuur heeft hem voorgedragen en de ledenvergadering moet hem half april benoemen. Dat lijkt een formaliteit.

Partijvoorzitter Van Leeuwen roemt de inzet van Van der Staaij. Volgens Van Leeuwen geniet hij zowel binnen als buiten de SGP, bij jongeren en bij ouderen, breed vertrouwen.

Bijbelse waarden

Van der Staaij zelf zegt dat hij zeer gemotiveerd is om ook in de nieuwe periode de speerpunten van de SGP voor het voetlicht te brengen. Hij wil vanuit bijbelse waarden een constructieve inbreng blijven leveren.

Van der Staaij zit al bijna achttien jaar in de Kamer. Sinds 2010 is hij fractievoorzitter en politiek leider. Onder zijn leiding heeft de SGP het kabinet geregeld aan een meerderheid in de Eerste Kamer geholpen, als lid van wat werd genoemd de constructieve oppositie. Van der Staaij geldt als staatsrechtelijk geweten van de Kamer.

SGP: klasse, dat VVD en PvdA het eens zijn geworden over Syrië

Ook SP-leider Roemer blijft graag aan als lijsttrekker. Maar in zijn geval moet de officiële kandidaatstelling nog komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl