NOS Voetbal

Den Bosch-keeper Heemskerk: carnaval laten schieten

FC Den Bosch-doelman weer opgekrabbeld na blunders

Den Bosch wordt vandaag wakker met een kater na drie dagen carnaval. De doelman van de lokale FC, Kees Heemskerk, heeft het feest bewust vermeden. "Vorig jaar heb ik het voor het eerst gevierd, dit jaar heb ik het laten schieten. Ik denk dat dat voor mij op dit moment een goede keuze was."

Heemskerk heeft een moeilijke week achter de rug. De doelman van FC Den Bosch mocht zich de pijnlijke uitschakeling in de KNVB-beker door amateurclub VVSB aanrekenen. Daarop werd hij het doelwit van boze supporters. "Ik heb mensen horen zeggen dat ik voor de trein moet springen. Dat soort dingen komen wel aan."

Het lukte hem de eerste dagen na de nederlaag maar moeilijk zich af te sluiten voor de zware aantijgingen. "Daarna heb ik mezelf opgepakt en ben ik verder gegaan."

Heemskerk: gesprekken KNVB hebben geen nut

De KNVB wil met supportersverenigingen in gesprek over het gedrag van fans. De voetbalbond vindt dat er na racistische spreekkoren bij ADO Den Haag, bedreigingen van Feyenoordspelers en het ophangen van een Kenneth Vermeer-pop wat moet veranderen bij fans.

Heemskerk ziet niet veel heil in zulke gesprekken. "Je hebt er gewoon een paar gekken tussen lopen, die het voor de rest verpesten. Dat heb je met alles, niet alleen in het voetbal."

Van Eck: ik hoop dat mijn ontslag Den Bosch helpt

Ontslagen coach verwijt Heemskerk niets

Een paar dagen na het bekerdebacle werd coach René van Eck ontslagen. Hij rekent dat de geplaagde doelman niet aan. "Hij wordt op die wedstrijd afgerekend, maar hij heeft ook wedstrijden gehad waarin hij ons op de been hield. Kees is gewoon een goede keeper en iedereen maakt fouten."

Van Eck ligt verder niet wakker van zijn ontslag. "Zo zit de voetballerij in elkaar, zeker voor een trainer. Dan weet je dat als het niet loopt, meestal de trainer geslachtofferd wordt. Ik ben daar vrij nuchter over."

"Ik hoop dat het de juiste beslissing is, dat het aan mij ligt. Dat heb ik het elftal ook gezegd", zegt Van Eck. "Het gaat niet om personen, maar het gaat om de club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl