NOS Voetbal

Om vier uur 's nachts hakte De Jong knoop door

Gevoelsmens De Jong was er snel uit

Dinsdag verraste Henk de Jong de voetbalwereld door zijn vertrek bij SC Cambuur wereldkundig te maken. De hoofdtrainer genoot nog volop het vertrouwen van de directie, spelers en supporters, maar besloot toch zijn taken bij de Friese club neer te leggen. "Ik ben een gevoelsmens, doe dingen op gevoel, en dan moet je wel even doorpakken", liet hij weten.

"Ik werd vannacht wakker rond een uur of vier met de gedachte: ik ga eens rustig nadenken. Toen had ik mijn besluit snel gemaakt. Ik zit hier nu veertien maanden en de spelersgroep is fantastisch. Alleen ik zag in de wedstrijden, op bepaalde momenten, dat het geloof eruit is. Ik vind dat ik dan een besluit moet nemen."

NOS
Een zichtbaar geëmotioneerde Henk de Jong reageert op zijn vertrek bij SC Cambuur

"Ik kan fantastisch met iedereen opschieten, ook met de achterban. Maar ik moet wel reëel zijn en zeggen: dan moet ik vertrekken. Ik denk dat het nu tijd is voor een ander in het belang van de club. Al was ik trainer van Barcelona geweest dan had ik het ook gedaan."

Het vertrek bij SC Cambuur doet De Jong wel pijn. Het was zijn droom om ooit bij de Friezen te werken en nu zijn periode in Leeuwarden erop zit spelen de emoties op. "Ja dat doet pijn. Dat komt door de supporters, die mensen zijn geweldig voor mij geweest, dan knapt er wel iets. Een trainer is ook een mens, dan mag je dit ook laten blijken."

Ik denk dat het nu tijd is voor een ander in het belang van de club.

Henk de Jong, voormalig trainer SC Cambuur

Over zijn toekomst wil De Jong nog niet te veel uitweiden. Hij gaat in ieder geval dit seizoen niet meer aan het werk en wat hij daarna gaat doen weet hij nog niet.

sc Heerenveen, aartsrivaal van SC Cambuur, is voor volgend seizoen nog op zoek naar een nieuwe trainer. Diezelfde functie is ook bij FC Groningen vacant. De Jong werkte daar als assistent onder Ron Jans. Maar of deze clubs gebruik kunnen maken van de diensten van De Jong is nog maar de vraag.

"Bij eentje niet. Dat ga ik niet doen en dat moet ook niet. Bij Heerenveen zitten ze daar ook niet op te wachten. Dus dat doe ik niet. En Groningen moet mooi zelf beslissen wie ze nemen. Ik heb bij Groningen fantastische jaren gehad maar dat is niet aan de orde op dit moment."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl