Jamie Vardy scoort tegen Arsenal in de met 5-2 verloren ontmoeting in Leicester eerder dit seizoen Pro Shots

Wrigglesworth. Ben Wrigglesworth. Die naam zegt u waarschijnlijk niets, maar in de Engelse Premier League zingt die naam al maanden rond. De 24-jarige Wrigglesworth is als hoofd van de technische scouting namelijk medeverantwoordelijk voor het opmerkelijke succes van Leicester City.

En dat is de concurrentie niet ontgaan. Topclub Arsenal neemt de videoanalyticus, die sinds 2012 in dienst was bij Leicester, per direct over.

De Londense club wilde Wrigglesworth eigenlijk al eerder overnemen. Leicester City wilde hem echter niet laten gaan zolang de transfermarkt open was.

David en Goliath

Het bescheiden Leicester City is de verrassende koploper met een van de goedkoopste selecties in de Premier League. Het basiselftal dat afgelopen weekend Manchester City versloeg, kostte de club 32 miljoen euro aan transfersommen.

Blikvangers Jamie Vardy en Riyad Mahrez kostten de club nog geen twee miljoen euro. Vardy werd in de zomer van 2012 voor 1,24 miljoen overgenomen van Fleetwood Town, een club spelend op het vierde niveau in Engeland. De Algerijn Mahrez werd een half jaar voor het succesvolle WK in Brazilië voor 500.000 euro overgenomen van Le Havre.

Marktwaarde selecties Premier League 2015-16

1. Chelsea523 miljoen euro
2. Manchester City510 miljoen euro
3. Arsenal396 miljoen euro
4. Manchester United394 miljoen euro
5. Liverpool367 miljoen euro
17. Leicester City95 miljoen euro
[Bron: transfermarkt.de]

Arsenal vs Leicester

Wrigglesworth kan deze week zijn waarde al bewijzen door zijn nieuwe werkgever van gedetailleerde informatie te voorzien.

Zondag kan Arsenal het verschil met koploper Leicester City namelijk terugbrengen tot twee punten. Dan staan beide ploegen tegenover elkaar in het Emirates Stadium in Londen.

Op de zevende speeldag won Arsenal met 2-5 in Leicester. Daarna verloor de ploeg van Claudio Ranieri in de competitie alleen nog maar van Liverpool (1-0).

STER reclame