Facebook / Lodewijk Asscher

Vicepremier Asscher heeft op Facebook uitgebreid gereageerd op mensen die hem via de sociale media aanspreken op zijn Joodse achtergrond. Onder het kopje "Respectloze hond" complimenteert hij hen fijntjes met hun gevoel voor humor en geschiedkundig inzicht. 

Asscher schrijft onder meer dat veel mensen grappen maken met zijn achternaam. "Niet alleen vind ik ASS cher heel knap gevonden, het is ook nog internationaal. Seth leeft in jullie voort. Nog spitsvondiger vond ik aSScher, omdat daarin ook een subtiele verwijzing naar de beruchte Duitse SS schuilgaat. Altijd even lachen."

De PvdA-minister schrijft dat ene @tonysoprano272 nog het dichterlijkst verwoordt hoe zijn politieke opvattingen met zijn achtergrond zouden samenhangen. "Asscher kruipt liever in een moslim hol dan achter eigen volk te staan! Net zijn opa, die werkte ook graag met de bezetter mee." 

Facebook - Lodewijk Asscher

Ook het zwartepiet-standpunt van Asscher wordt regelmatig aan zijn achtergrond gekoppeld, net als zijn gedrag en opstelling ten aanzien van moslims. "Zo geef ik tegelijk te veel en te weinig om moslims", schrijft Asscher. "Flip heeft blootgelegd dat je mij nooit over racisme hoort, want racisme bestaat alleen onder moslims, nooit onder joden. Volgens Peter Breedveld cs ben ik zelfs de gevaarlijkste racist van Nederland." 

Doodsbedreigingen

Asscher zegt voorop te willen stellen dat ook hij niet van respectloze honden houdt. "Honden moeten respect tonen." En dat uit alles spreekt dat de reageerders zich zorgen maken over de toenemende verruwing. 

Tot slot raadt hij alle "lieve jongens" aan om hun tweets of posts eerst even aan hun moeder te laten lezen, of aan hun dochter. 

In een P.S. schrijft hij dat hij niet is ingegaan op de doodsbedreigingen aan zijn adres. "Daarvan doe ik altijd aangifte."

Het bericht van Asscher had na een uur rond de 600 likes. 

STER reclame